De stand up comedian

Wat je krijgt als je de vaardigheden van een page toevoegt aan het embleem Zwaarden

januari 11, 2024

Page van Zwaarden

Wat krijg je als je de communicatieve vaardigheden van de page combineert met de geestkracht van het embleem Zwaarden? Een vreselijk scherpe tong! Nu, was het de koning of koningin of erger nog de ridder geweest, dan was je er niet zonder kleerscheuren vanaf gekomen. Maar het is de jonge page, het jonge kind, de nog niet vaardige, dus hoe scherp zijn tong ook is, zijn communicatie is luchtig en over het algemeen kunnen we er allemaal om lachen.

Zwaardspelen

In tegenstelling tot de kaarten van zijn vader, moeder en grote broer doet de afbeelding op de Tarotkaart page van Zwaarden luchtig aan, vrolijk, speels. Er is meer groen in de omgeving, geen grote stenen tronen en de page zelf staat heel ontspannen, bijna dansend erbij. Een contrast met de galopperende ridder.

Hij kijkt je schalks aan, niet alleen maar in zijn eigen richting en ook niet direct in je ogen. Alsof hij je aan het opnemen is en tegelijkertijd probeert in te schatten hoe hij je op de hak kunt nemen. In ieder geval kijkt hij alsof je van alles mag verwachten. En je mag ook veel verwachten Op deze kaart worden vele vogels tegen een wolkeloze lucht afgebeeld. Deze page heeft een heldere, snel werkende geest en daardoor altijd wel ergens een idee of oplossing voor.

Eigenlijk zijn pages van Zwaarden heel prettige, amusante mensen om in de buurt te hebben.

Doordat pages de communicatieve rangen zijn in de Hofarcana, is de page van Zwaarden zeer ad rem te noemen. Hij heeft overal een antwoord op en hoeft daar niet lang over na te denken.

Net als de ridder gaat de page een uitdaging niet uit de weg. Die ziet hij echter meer als een puzzel of spel dan als strijd zoals zijn broer. Zeker van een goede discussie of debat kan hij heel erg genieten en omdat hij het met zo’n luchtigheid en dus humor doet, vind je het niet eens zo erg om woordelijk een kopje kleiner gemaakt te worden.

Oppassen voor lange tenen

Doordat hij zo ad rem is en zo vol ideeën, willen we nog weleens vergeten dat we met een page en dus nog met een bepaald soort incompetentie te maken hebben. Hij moet nog leren het zwaard helemaal correct te gebruiken. In het geval van de page van Zwaarden kan dat inhouden dat zijn opmerkingen niet altijd lekker vallen bij de tegenpartij. Hij kan nét iets te ver gaan in zijn grappen of ongewild op lange tenen trappen tijdens zijn dans en spel. Het kan ook inhouden dat hij blijft spelen en nooit eens serieus doet.

Ben jij?

Eigenlijk zijn pages van Zwaarden heel prettige, amusante mensen om in de buurt te hebben. Zeker in een omgeving waar een goed debat of creatief denken geapprecieerd wordt. 

Als de betreffende page dan ook nog eens af en toe het spel los kan laten en zijn krachten ten behoeve van een ander kan inzetten of zijn energie gebruikt om een van zijn vele plannen ook uit te voeren, is hij spekkoper.