De Boodschapper

Page van Staven

juli 13, 2024

Komt dat zien!

Als pages inderdaad de meer communicatieve rangen in de Tarot zijn, dan is dit wat de page van Staven uitroept: ‘Komt dat zien!’ of misschien ‘Kom kijken!’ Want hij heeft zijn staf vast en kijkt ernaar alsof hij de eerste is die dit wonderlijke ding in handen heeft gekregen. En daar wilt hij van alles over vertellen, maar vooral mee doen!

Wat kan ik nog meer?

Ken je dat spelletje (vaak in teambuildingsdagen toegepast) dat je zo veel mogelijk verschillende toepassingen voor een alledaags ding moet bedenken? Ik denk dat de page van Staven daar een kei in is. Tenminste, zo lijkt hij naar de staf in zijn handen te kijken. Met het idee dat hij daar heel veel mee kan doen.

Als de staf voor daadkracht en energie staat, zegt de page eigenlijk ‘Wat kan ík nog meer doen?’ Daarmee toont de kaart een nieuwsgierig persoon, maar ook daadkrachtig persoon. Zo iemand als Pipi Langkous. Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.

Er is zo veel mogelijk, dus waarom je tijd verdoen met één ding.

En net als Pipi voert de page zijn acties meteen uit. Het maakt niet uit of iedereen kijkt. Liever zelfs dat iedereen kijkt. Niets zo leuk om te tonen wat je kunt en vervolgens je publiek te verrassen met weer een nieuwe truuk.

Want dat zit er ook verborgen in deze kaart. Verandering en ongedurigheid. Er is namelijk zo veel mogelijk, dus waarom je tijd verdoen met één ding. Deze page vindt het dus vooral leuk om iets nieuws uit te proberen en daarna meteen weer door te gaan naar het volgende. De vraag is dan natuurlijk of hij zichzelf de kans gunt ergens werkelijk goed in te worden.

Wat is er nieuw?

Wat je ook veel leest bij deze kaart in de verschillende Tarotboeken is de rol van boodschapper. Natuurlijk vertelt hij al iedereen die het weten wil wat hij allemaal met die staf kan doen. Iets tonen is slecht een non verbale manier van communiceren. Maar hij vertelt daarmee ook iets anders moois. Namelijk ‘alles is mogelijk’ en ‘wat ik kan kan jij ook’. Daarmee is het een hele positieve boodschapper en fijne kaart om tegen te komen.

Roepende in de woestijn

De valkuil van deze page is te creatief zijn, te veel voor het nieuwe gaan en te snel naar iets nieuws grijpen. In de Herstelde Orde staat de page alleen in een grote woestijn. Roepende in de woestijn, denk ik dan vaak. En dat is wat er gebeurt wanneer de page vergeet zijn publiek mee te nemen.

Ik herken dit ook in mezelf. Mijn gedachten kunnen snel van de hak op de tak gaan en voor ik het weet kijkt mijn man mij vragend aan, omdat ik over een onderwerp begin dat voor mij logisch is, maar voor hem uit de lucht komt vallen. Ken je dat?