De Vuurtoren

Een vuurtoren is een herkenningspunt, een baken voor ieder die zich verloren op zee voelt. Het zien van een vuurtoren biedt nieuwe hoop.

oktober 15, 2023

Wat je ziet

De koning van Bokalen zit op een troon op een vierkant fundament midden in zee. Er is verder geen land in zicht. Alle elementen van zijn troon en scepter zijn in de vorm van kelkvormige bloemen. Op de achtergrond vaart een schip en zie je een dolfijn uit het water springen.

Een baken

Zoals hij daar midden op zee op zijn troon zit, is de vergelijking met een baken of vuurtoren snel gemaakt. Van verre is de koning van Bokalen te zien.

Hij zit daar op een vierkant fundament dat voor waarheid en rechtvaardigheid staat. De elementen waarop zijn geloof (het visje om zijn nek) en heel zijn doen en laten zijn gestoeld (de troon).

Love that these are made with real and organic ingredients, and my family loves them.

Dat gaat boven alle emoties uit. De koning zit óp zee. Niet erin. Hij raakt het water zelfs niet aan. Hij staat erboven. En vanaf die plek heeft hij het water (de emoties) leren kennen. Dat het vlak kan zijn als een spiegel of als een gebergte boven hem uit kan torenen. Dat het alle kleuren van de regenboog kan hebben al naargelang het weer en de stand van de zon. Dat het vol leven zit.

Bewust van al die gevoelens wijst hij de weg voor iedereen die erin dreigt te verdrinken. Net als een vuurtoren doet hij dat niet alleen door voor iedereen zichtbaar te zijn, maar ook door zijn licht uit te zenden en de weg zichtbaar te maken.

Open kelken

Juist dat erboven staan maakt dat hij ondanks zijn eigen diepgewortelde normen en waarden altijd open staat voor de waarden van anderen. Hij heeft gevoelens en emoties, maar laat zich daar niet door leiden. Zowel in zijn linker als rechterhand houdt hij een kelkvorm vast. Hij is empathisch voor zijn en jouw gevoelens en begrijpt ze op intellectueel niveau. Hierdoor is het voor hem makkelijk over emoties te praten en ze in te zetten om zichzelf te ontwikkelen of jou daarin te begeleiden. Net als de dolfijn op de achtergrond die bekendstaat als een zeer intellectueel, empathisch en communicatief wezen.

Ben jij?

Dat maakt deze koning tot een geweldige psycholoog, therapeut of coach. Maar ook een leider die ‘leads by example’ of gewoon een goede vriend met een luisterend en begripvol oor en altijd de juiste woorden.

De enige valkuil is dat hij vanaf zijn troon misschien té goed zicht heeft op wat er nodig is. Niet iedereen zit te wachten of is klaar voor zijn advies, hoe correct het ook mag zijn. Misschien moet de koning dan toch heel af en toe een teen in het water stoppen om aan te voelen wat de temperatuur is.

Herken je dit? Zowel het kunnen helpen als het te snel of te veel willen helpen? Of heb je juist ontzettend behoefte aan een luisterend oor? Dan is werken met deze Hofarcana een stap in de goede richting.