Vertrouw jij jezelf?

Over integriteit

juli 22, 2024

Eerlijk en integer

Of iets rechtvaardig is, is een kwestie van wat jij als rechter (de figuur op de kaart Rechtvaardigheid en jij bent alles op de kaart) eerlijk en integer vindt. En dat is geheel afhankelijk van wat jouw waarheid is, ofwel welke normen en waarden jij nastreeft.

Zelfvertrouwen

Het uitkomen voor die waarheid. Uiting geven aan die normen en waarden. Dat vergt zelfvertrouwen. Immers wie weet wat er achter het gordijn van Grote Arcana Rechtvaardigheid je allemaal toegefluisterd of misschien wel geschreeuwd wordt als je dat doet?

Dat gefluister en geschreeuw, de negatieve reacties op jouw mening, zijn niet rechtvaardig. Het is niet eerlijk dat we, wanneer we ons kwetsbaar opstellen door onze mening te delen, deze keihard in ons gezicht teruggeworpen krijgen. En het idee alleen al kan ervoor zorgen dat je verontwaardigd in je schulp kruipt.

Het is makkelijk om beloftes en afspraken naar jezelf niet na te komen. Wat is immers de straf?

De vraag is dan onder andere waar je het zelfvertrouwen vandaan haalt om ondanks alles uit die schulp te blijven en toch jouw oordeel te geven. Want één ding is zeker: van binnen weegt je weegschaal situaties en gedrag af en velt je zwaard zijn oordeel. In andere woorden, je hébt een eigen mening, of je deze nu uitspreekt of niet.

Daarbij zijn er altijd nog de andere stemmen. Vaak niet zo hard en aanwezig, maar ze zijn er wel. De stemmen die je steunen. Die het met je eens zijn of je zelfs oproepen nog duidelijker je standpunt in te nemen. Misschien is het daar waar we ons zelfvertrouwen mogen versterken?

Het seizoen van de Grote Arcana Rechtvaardigheid is van 22 juli tot en met 6 aug. De energie van de kaart komt overeen met de energie van deze periode van het jaar. Wil je aan de slag met de energie van Rechtvaardigheid? Vraag dan hier jouw consult aan.

Vertrouw je jezelf?

Maar zelfvertrouwen betekent ook op jezelf vertrouwen. Dit is een deel van Grote Arcana Rechtvaardigheid die scherp snijdt. Het is de vraag wat je oordeel is over jezelf. Ben jij wel te vertrouwen? Niet door anderen, maar door jezelf. Dat klinkt vreemd, maar ga eens voor jezelf na; Hoe vaak hou je je aan afspraken die je met jezelf maakt? En hoe vaak zwijg je terwijl je eigenlijk iets te zeggen hebt?

Integriteit

Het oordeel of we integer en eerlijk zijn laten we vaak afhangen van hoe we ons verhouden tot anderen. Ik ben eerlijk naar anderen. Of ik handel integer richting anderen. Maar ons handelen jegens onszelf is vaak minder zuiver. Het is ook makkelijk om beloftes en afspraken naar jezelf niet na te komen. Wat is immers de straf?

Maar wat als ik je vertel, dat wanneer je jezelf niet kunt vertrouwen, dit onbewust jouw zelfvertrouwen ondermijnt. Wat als ik je vertel dat wanneer je liegt tegen jezelf, je onbewuste je tegen zal houden je uit te spreken naar anderen? Wil jij met zelfvertrouwen jouw standpunt in kunnen nemen, dan begint dat bij jezelf. Wees je eigen rechter.

Is het tijd om integer naar je Zelf te zijn? Ga dan aan de slag met Grote Arcana Rechtvaardigheid. Vraag nu jouw consult aan.