Keizer vs Keizerin

Leven grijpen of leven geven?

juni 5, 2024

Beide zijn heersers

Terwijl we de Grote Arcana Keizer in één adem associëren met heerschappij en macht, hebben we het bij Grote Arcana Keizerin vooral over vruchtbaarheid en natuur. Toch draagt ook zij een kroon, ligt aan haar voeten een wapenschild en heeft ook zij een staf in handen om te tonen ‘ik heers’.

Heersers & Leiders

Je hebt heersers en je hebt leiders. De eerste categorie onderneemt actie om te tonen dat zij de baas zijn. Ze tonen hun welvaart, intellect en/of spierballen. De tweede categorie dwingt alleen al door aanwezig te zijn een respect en volgzaamheid af.

Grote Arcana Keizer behoort tot de eerste categorie. Hij ziet de hoge bergen die overwonnen moeten worden en weet dat dit niet zonder slag of stoot gaat. Grote Arcana Keizerin is duidelijk van de tweede soort. Zij vertrouwt op het natuurlijke proces en begrijpt dat door te forceren je jezelf juist in de weg kunt staan.

Je bent niet de Keizer óf Keizerin. Je bent allebei al naargelang wat je op je levenspad tegenkomt.

De achtergronden van de kaarten lijken van invloed te zijn op de verschillen in heerschappij. Bij de Keizer is geen sprake van overvloed. De natuur in de vorm van steile, hoge bergen is eerder een uitdaging dan een ondersteuning. Het dwingt, om te kunnen leven, actie af.

Bij de Keizerin is juist sprake van overvloed. Er is een natuurlijke bedding waarop de Keizerin kan vertrouwen. Het leven en de heerschappij  van Keizerin worden gefaciliteerd. Er is niets dat vraagt om actie.

Het seizoen van de Grote Arcana Keizerin is van 5 tot en met 20 juni. De energie van de kaart komt overeen met de energie van deze periode van het jaar. Wil je aan de slag met de Keizerin energie? Vraag dan hier jouw consult aan.

Gelijke machten

Het ene is niet beter dan het andere. Zoals de achtergronden van de kaarten tonen, vraagt het leven er soms om, dat we eigenaarschap tonen en het leven bij de lurven grijpen. Zoals de Keizer die het ankh teken stevig vast heeft. Op andere momenten mogen we juist één zijn met het leven en genieten van het feit dat hierdoor de gewenste resultaten als vanzelf lijken te ontstaan. Beide kaarten hebben hun uitdagingen en gemakken. Keizer vraagt om actie, maar dat is wel lekker concreet. Keizerin geniet van het Zijn, maar dat vraagt wel een diep vertrouwen.

Verschillende energieën

Zo zie je dat dit Grote Arcana kaarten, themakaarten zijn. Je bent niet de Keizer óf Keizerin. Je bent allebei al naargelang wat je op je levenspad tegenkomt. Ze representeren hoe het leven ons soms tegemoet komt en wat het dan van ons vraagt.

Aan jou natuurlijk de schone taak om te ontdekken hoe jij uitdrukking geeft aan die twee energieën. Hoe grijp jij het leven bij de lurven? En hoe kun jij juist meedrijven op de levensstroom?

Ontdekken met welke energie jij aan het werk mag gaan? Vraag nu jouw consult aan.