Verleidelijke wijsheid

Het ontblote been van intuïtie

mei 5, 2024

Naakte waarheden

De Grote Arcana Waarheid en Intuïtie hebben iets met bloot. Alleen waar Waarheid een compleet naakt lichaam toont met alle kracht en kwetsbaarheid van dien, toont Intuïtie slechts een ontbloot been en is daardoor des te verleidelijker.

Intuïtie

Intuïtie. Wat is het nu eigenlijk? Er zijn vele omschrijvingen variërend van een vaag gevoel voor onheil tot de concrete optelsom van expertise en ervaring. Maar er lijkt geen omschrijving te zijn die het echt recht aan doet.

Het vage gevoel voor onheil is wellicht het meest bekend. Ergens vaag voelen dat je die weg niet moet nemen. Doe je het toch en gaat het fout, dan bedenk je ineens dat je dat intuïtief eigenlijk al wist. Maar in hoeverre is dit anders dan onze instinctieve neus voor onraad en onveiligheid? Halen we de twee termen hier niet door elkaar?

Om in verbinding te komen met onze intuïtie dienen we open te staan, te ontvangen

De meer concrete omschrijving van expertise plus ervaring, wordt veelal toegepast als antwoord op het bovennatuurlijke weten van bijvoorbeeld ervaren brandweermannen met betrekking tot waar slachtoffers in een brandend huis zitten of wanneer iedereen weg te roepen uit een gevaarlijke situatie. Zij zijn niet alleen heel goed in hun werk, zij hebben het al zo vaak meegemaakt dat het als het ware in het bloed zit. Maar is intuïtie dan alleen in dit soort situaties van toepassing? Hoe zit het dan met de intuïtie van de jonge moeder die met het kind geboren lijkt te zijn.

Het lijkt onmogelijk uit vaagheden weg te blijven in een poging om intuïtie te definiëren. Het is een gevoel. Een weten. Zou dit de reden zijn dat de vrouw van God, symbool voor vrouwelijk, goddelijk weten, in plaats van moeder in de regel ‘In naam van de vader en de zoon…’ als heilige geest wordt aangeduid?

Het seizoen van de Grote Arcana Intuïtie is van 5 tot en met 19 mei. De energie van de kaart komt overeen met de energie van deze periode van het jaar.
Tijdens de Vloeiend Tarot workshops, gaan we aan de hand van een passend legpatroon met die energie aan de slag. Ben jij er ook bij?

God gegeven

Intuïtie is een groter weten dan onze instincten voor lust en dreiging. Het lijkt ook dieper en verder te gaan dan de persoonlijke optelsom van ervaring en expertise. Want zowel het instinctieve als de optelsom zijn persoons-/ mensgebonden. Maar Intuïtie is een goddelijk weten. Het is een weten voorbij de mens en het persoonlijke. En wij mensen worden uitgenodigd om ons te verbinden met dit goddelijke weten. Die verbinding ontstaat door te vertrouwen op het goddelijke in ons, ons Hogere Zelf. 

Als we hier wat meer bij stil staan, blijkt de optelsom alsnog te kloppen. Het voelt mensgebonden vanwege de benodigde ervaring. Maar een ander deel van de som is expertise. Expertise, ergens heel goed in zijn, bereik je door je talenten te ontwikkelen. En Je talent is, zoals we zo mooi zeggen, god gegeven.

Vertrouwen

En wellicht is dit de reden voor het verleidelijk ontblote been van de anima op de Grote Arcana Intuïtie. Het vrouwelijke aspect in ons, is ook het ontvankelijke aspect. Om in verbinding te komen met onze intuïtie dienen we open te staan, te ontvangen. Zowel het feit dat dit weten goddelijk is, als dat we het niet goed kunnen definiëren, maakt open staan ervoor spannend. Kan ik dit weten wel vertrouwen? Met haar ontblote been probeert ze ons te verleiden. Ze lijkt daarmee te zeggen ‘Mijn weten is goddelijk als de Waarheid, maar minder hard en kwetsbaar. Vertrouw me.’

Als je alles op de Tarotkaart bent, ben je ook deze vrouw, die zelfverzekerd haar been ontbloot en toont hoe via haar een verbinding wordt gemaakt tussen het goddelijke en eigen weten. Hoe groot is jouw Hogere Zelfvertrouwen?

Wil je leren vertrouwen op jouw Hogere Zelf? Ga dan aan de slag met Grote Arcana Intuïtie. Vraag nu jouw consult aan.