werkboek Grote Arcana Maan

Wie ben ik?

Een werkboek voor als je jezelf bent kwijtgeraakt en weer wilt ontdekken wie je in wezen bent.

Wie ben ik? Wat doe ik hier?

werkboek wie ben ik?

Jezelf zijn. Je eigen leven leiden. Dat is dé oproep tegenwoordig

en ook de wens die we voor onze naasten, onze kinderen en natuurlijk onszelf hebben.

Maar het leven brengt vreemde wendingen met zich mee waardoor we dat zelf een beetje uit het oog kunnen verliezen. Zo kun je verdwijnen in een relatie of na een scheiding niet meer weten wie je bent zonder je partner. Hetzelfde geldt wanneer een dierbare overlijdt, want hoe kun en moet je nu verder leven?

Toch, ook na het netjes volgen van het uitgestippelde pad van studie, baan, gezin en huis, kun je als uit een droom wakker schieten en denken ‘Hoe ben ik hier terechtgekomen?’ of ‘Wil ik dit eigenlijk wel?’ Vragen die je pas goed kunt beantwoorden wanneer je weer in verbinding bent met je wezenlijke jij.

werkboek wie ben ik?

Gebaseerd op de symbolen van Grote Arcana Maan

Tarot is een spiegel van het leven en toont beelden voor alle levensthema’s. Ook het thema ‘Wie ben ik in wezen?’ Hoewel we vaak denken dat de kaarten ons antwoord geven, is niets minder waar. De beelden op de kaarten begeleiden ons naar het antwoord dat vaak al diep van binnen aanwezig is.

Dit boek is gebaseerd op de Grote Arcana Maan. Aan de hand van de symbolen op deze kaart krijg je vragen en opdrachten voorgelegd die je helpen in contact te komen met jouw kernwezen. De jij onder de labels en etiketten die we opgeplakt krijgen of zelf opplakken. De jij die als kompas kan dienen voor al jouw toekomstige stappen en keuzes.

werkboek wie ben ik?

Ontwikkelen is een werkwoord, daarom koos ik voor een werkboek

Tarot kun je lezen en dan krijg je wellicht heel mooie inzichten. Ook als het slechts één kaart betreft. Maar de werkelijke ontwikkeling begint pas wanneer je actie toevoegt aan die inzichten.

Daarom heb ik gekozen voor deze vorm, een werkboek. Met vragen, opdrachten, visualisaties om de wijsheid van Grote Arcana Maan écht eigen te kunnen maken.

Om jou te faciliteren in het vinden van jouw antwoord op de vraag Wie ben ik?

werkboek wie ben ik?

Dit boek komt met een kleine waarschuwing

Met dit boek krijg je geen concrete definitie van wie je bent. Jouw wezenlijke jij valt niet in woorden te vallen. Denk eerder in een abstract beeld, gevoel of geluid dat zo intens is dat het voor de rest van je leven als een innerlijk kompas kan dienen.

In het werkboek is ruimte om aan je kompas vorm te geven.

Bestel ‘Wie ben ik?’ hier

via IMYY

Ik heb nog een paar exemplaren beschikbaar. Bestel je via IMYY dan ontvang je je boek inclusief inscriptie.

Leuk!

via A3 boeken

Dit is mijn uitgever, die het heerlijk zal vinden dat je dit boek koopt. Kijk vooral ook rond in haar shop!

Ben benieuwd!

via Bruna of Bol.com

Mijn boek is ook te vinden op de sites van Bol en Bruna. Wil je dan ook daar een review achterlaten?

Natuurlijk!

Mooie woorden over Wie ben ik?

Het boek was fantastisch om te lezen.

  • heel veel diepgang
  • alle bronnen (Het boek De ontembare vrouw heb ik jaren geleden gelezen en vond het fijn om stukken hiervan bij je terug te lezen.), een welkome en boeiende aanvulling
  • de opbouw was geweldig
  • door het lezen maakte ik contact met mijn onderbewuste, de plek waar ik ben wie ik ben
  • het werkboek zorgde ervoor dat ik naar buiten bracht en opschreef wat ik voelde qua angsten maar ook qua overwinning van de angsten
  • van de droomwereld naar het weghalen van de illusies naar wie ik ben heb je met zoveel zorg en liefde omschreven
  • ieder omschrijving van de symbolen raakte mij door jouw liefdevolle en kernachtige manier van schrijven
  • invullen van de krachtige botten vond ik fantastisch
  • de meditatie heel bijzonder

Je boek was heel inspirerend en ik vind het heel leuk om een boek door te werken dat gespitst is op 1 kaart uit de grote Arcana. Ik ben vol enthousiasme begonnen met de opdrachten. Ik sta zeker open voor je volgende boeken!

Je schrijft met zoveel passie en diepgang dat de Maan alleen als boek (zonder werkboek) al fantastisch is om te lezen. Je zou het lezen van jouw boek als meditatie kunnen zien. Na omschrijving van elk symbool wilde ik hierop mediteren. Wat doet het met mij?

Je bent een zeer goede schrijfster; je raakt me.

over de auteur

En wie ik ben?

Imke Gaiser Verhaeren is Tarot coach, docent en schrijver. Imke ziet tarot als verbeelding van het leven en elke kaart als een op zichzelf staand levensthema. Zij verteld hierover met empathie, nuchterheid en humor.

Ontdek hier meer over Imke & IMYY