1 – de Page

Pages zijn de jongelingen van de Tarotgezinnen. Dit betekent niet dat deze kaarten alleen betrekking hebben op kinderen. Eerder op diegenen die jong van geest zijn of aan het begin van iets staan. Dat kan deze persoonlijkheden zowel vrij als onzeker maken.

De Pages hebben als het ware hun embleem nét in handen gekregen en nog geen idee van wat het is of wat het kan. Daarom zitten zij vol vragen en gedachten hierover, wat hen heel communicatieve persoonlijkheden maakt.

Alle Pages zijn verbonden met het element aarde, omdat zij als een zaadje in die aarde nog tot ontwikkeling en groei mogen komen.

2 – het embleem Staven

De staf is een van de vier emblemen of kleuren uit de Tarot en staat met name voor daadkracht. Dat is niet vreemd, want ene staf kan meerdere doelen dienen.

Het kan een maatstaf of duimstok zijn om te bouwen of te tekenen. Het kan het materiaal zijn waarmee gebouwd wordt. Je kunt piketpaaltjes slaan om jouw grenzen af te bakenen of de knuppel ter hand nemen om jouw bezit te verdedigen. Echter op die wijze kan het ook een hamer zijn of een dorsvlegel.

Staven zijn dus wapens, gereedschap, hulpmiddel en dan heb ik het nog niet eens over de toverstaf gehad.

Wat deze verschillende toepassingen gemeen hebben is het doel om te manifesteren. Het embleem Staven gaat niet zomaar over daadkracht. Het gaat over de daden en acties die we uitvoeren om ons te manifesteren in de wereld. Om ons plekje te veroveren.

Geen wonder dat dit embleem wordt geassocieerd met het element vuur. Het element van passie en energie én van transformatie. Want is dat niet wat we met die manifestatie bereiken willen?

– dat is Aarde en Vuur

De page van Staven is het aarde aspect van vuur. Pages worden geassocieerd met aarde en het embleem Staven met vuur.

Aarde staat voor zowel de voeding van het vuur in de vorm van hout en olie, als het dempen van het vuur door zand erop te strooien.

Dat betekent dat deze page meer kan spelen met zijn embleem als de andere gezinsleden. Het embleem is minder bepalend voor zijn doen en laten. Eerder nog bepaald hij de grote van de vlam.

Dit maakt hem waarschijnlijk tot de meer prettige persoonlijkheid van de vier Stavenpersonages.

3 – Zijn blik gericht op uitlopers

De page van Staven kijkt niet echt naar de staf in zijn handen. Meer heeft hij oog voor de groene uitlopers. Datgene dat uit de daadkracht voortkomt.

De page van Staven is vooral gericht op wat er (nog meer) mogelijk is. Waar de daadkracht en energie van het vuur hem kan brengen.

4 – gericht op de Rechterkant van de kaart

Links en rechts is een dingetje in Tarot. In het lichaam kan het een verwijzing zijn naar de yin of yang kant van de betreffende persoonlijkheid.

Maar als kijkrichting heeft het een andere betekenis.

Kijkt een personage, zoals deze page, op de kaart naar de rechterkant van de kaart (voor dat personage dus zijn of haar linkerkant) dan is deze gericht op de toekomst.

De page van Staven is met heel zijn lichaam naar rechts, de toekomst, gericht. Zijn daadkracht en energie zijn gericht op het volgende, het nieuwe, dat wat komen gaat. Daarom is er ook een grote associatie bij deze kaart met ‘de boodschapper’. Deze page heeft altijd iets nieuws te vertellen.

5 – Beide benen stevig op de grond

Deze page heeft beide voeten stevig aan de grond. Hiermee wordt benadrukt dat de page wel de passie van zijn embleem voelt, maar zich er niet door laat meeslepen.

Hij wil eerst goed bedenken waar en hoe ver het hem kan brengen. Waarschijnlijk ook zijn plannen eerst bespreken om te zien of deze in goede aarde vallen voor hij zichzelf als een roepende in de woestijn vindt.

6 – Hagedissen

De tuniek van de page is versierd met in de staart bijtende hagedissen. Dit symboliseert volledige bekwaamheid in het hanteren van zijn embleem.

Aangezien het de page betreft is er wellicht sprake van onbewuste bekwaamheid. Hij houdt de staf stevig met twee handen vast, wat aangeeft dat hij nog niet volledig vertrouwen heeft.

Zijn openheid en onbevangenheid, en het feit dat hij als aarde aspect minder door het vuur wordt beïnvloed, maken dat hij onbewust de staf helemaal naar zijn hand kan zetten.

7 – In de woestijn

Meer dan bij de andere gezinsleden van de Stavenfamilie, is het bij de page duidelijk dat hij zich in de woestijn bevindt.

Woestijn is wilde, onherbergzame natuur en wellicht de meest uitdagende plek om te zijn. Het is er vooral ook stil en ogenschijnlijk leeg. Een leegte die deze boodschapper met nieuwe ideeën kan vullen. Een stilte die hij met nieuwe verhalen kan verbreken.

Tevens is dit een ruimte waar alles nog mogelijk lijkt. Hier kunnen de groene uitlopers aan zijn staf nog tot de meest fantastische zaken uitgroeien.

7 – Piramides

Deels ter hoogte van de page en iets meer naar de rechterkant, zijn op de achtergrond drie piramides zichtbaar. De piramides zijn symbool voor het manifesteren van het Zelf dat de Stavenfamilie als doel heeft.

De page kijkt er niet echt naar en lijkt er zelfs aan voorbij te lopen. Wellicht is dit wat hem onbewust bekwaam maakt. Door niet vast te bijten in wat er moet komen, kan hij de stappen nemen om ervoor te zorgen dát het er komt.