Vrouwencirkels

over Bokalen drie

augustus 22, 2024

Jaloezie & geroddel

Hoewel ik in mijn jongste jeugd best wat vriendinnetjes had, ben ik verder nooit zo van de vrouwengroepen geweest. Ik associeerde ze met jaloezie en geroddel en onnodig drama en dacht trots daar boven te staan.

Twee blondines en een brunette

Velen zien in Kleine Arcana Bokalen drie feestvreugde, vriendschap (met name onder vrouwen) en de energie die dansen geeft. Ik, met bovenstaande achtergrond, blijf achterdochtig.

Zijn deze vrouwen elkaar werkelijk welwillend? Het valt me op dat de twee blondines die je in het gezicht kijkt, bloemen dragen en sierlijke kleding, terwijl de derde op de rug wordt gezien, een brunette is en meer boerse kleding draagt. Wat is de reden hiervoor?

Jezelf uitnodigen op het elfenfeest is een disrespect waarop zeker een straf zal volgen

Als ik deze kaart zie denk ik aan sprookjes als Assepoester of Belle en het Beest, waarbij twee zussen een ander klein willen houden. Waarbij de les vaak gaat over het verkiezen van innerlijke schoonheid boven uiterlijke, materiële waarde.

Ik voel me bevestigd wanneer ik denk aan Keltische volksverhalen waarin het elfenvolk (vaak blond en sierlijk als de twee vrouwen op de kaart) graag de gewone mens uitnodigt voor hun feesten en overlaad met geschenken. Maar ben je hebberig of onbeleefd dan wordt je genadeloos gestraft.

Lekker dansen

Aan de andere kant weet ik ook hoeveel energie dansen kan geven. Hoeveel plezier. En dat dansen met vrouwen daarin anders is dan dansen met een man. Er is meer ruimte om helemaal je eigen bewegingen te maken en dat voelt, voor mij in ieder geval, bevrijdend.

Niet jezelf uitnodigen

En wellicht zijn dat de twee kanten van deze kaart. Aan de ene kant het plezier en de energie die ontstaat wanneer je uit jezelf je eigen bewegingen mag maken en dat plezier terugziet in de mensen om je heen. Alsof je door de elfen bent uitgenodigd van hun betovering deel uit te maken.

Aan de andere kant het gevaar dat je je bewegingen maakt om die weerkaatsing te veroorzaken in plaats van de werkelijke vervoering door de muziek. Ofwel jezelf uitnodigen op het elfenfeest. Een disrespect waarop zeker een straf zal volgen.

Dans jij voor en vanuit je Zelf of om indruk te maken op een ander? Ga dan aan de slag met Bokalen drie. Vraag nu jouw consult aan.