Zin in het Leven

over de aas van Bokalen

augustus 8, 2024

Overstromen

Als de Bokaal vorm geeft aan het essentiële, aan het gevoel of de ‘zin’, wat betekent het dan wanneer die bokaal overstroomt en de vorm weer vormloos wordt. Wellicht betekent het dat het nog niet in een vorm te vatten valt.

Jouw potentiële waarde

Een aas in Tarot staat altijd voor al het potentieel dat in of met het betreffende embleem bereikt kan worden. Er is een gevoel, een wens, een energie met heel veel mogelijkheden, maar nog niet met een concreet idee om die mogelijkheden te realiseren.

Bij de aas van Bokalen betekent dit het voelen van een innerlijke drijfkracht die verder gaat dan het eigen succes. Het gaat over bewust worden van jouw zin in het leven. Jouw toegevoegde waarde.

Als water de levensessentie symboliseert, wat is dan jouw levensessentie? Waar stroom jij van over?

Je zou het ook ‘de geest krijgen’ kunnen noemen. Met name het beeld van de duif met hostie boven de Bokaal lijkt hierop te duiden. Het geeft echter ook het idee dat die zin voortkomt uit een geloof of religie. Dat geloof ik dan weer niet.

Ik denk wel dat het te maken heeft met waar jij in gelooft. Dat kan liefde zijn of vrijheid, rechtvaardigheid of vriendschap. Als water de levensessentie symboliseert, wat is dan jouw levensessentie? Waar stroom jij van over?

Jouw lotusbloem

De kaart geeft een mooie aanwijzing wat betreft waar jij jouw ‘zin’ zou kunnen vinden. Onder die overstromende bokaal drijven lotusbloemen op het water. Lotusbloemen symboliseren met hun mooie bloem op het water en wortels diep daaronder in de drek, welk prachtigs in het onbewuste en ook de schaduw verborgen ligt. Het is in donkere tijden dat je jouw kracht leert kennen.

Altijd belangrijk

Een andere clue ligt verborgen in de stromen die zich vanuit de bokaal vormen. Sommigen zien er vier als de vier gewesten of seizoenen. Anderen vijf als de vijf zintuigen. Hoe dan ook betreft het alle vier of vijf. Die innerlijke drijfkracht beïnvloedt alle aspecten in je leven.

Dus wat is altijd belangrijk voor jou of je nu sport, werkt, speelt, kookt, buiten of binnen, alleen of met anderen bent? Sta open voor die kracht en laat je overstromen met mogelijkheden.

Ontdekken wat jouw essentiële drijfkracht is? Ga dan aan de slag met de aas van Bokalen. Vraag nu jouw consult aan.