Hand op het Hart

over de andere beelden van Grote Arcana Kracht

augustus 22, 2024

Een meer harmonieus beeld

Meestal zie je op Grote Arcana Kracht een figuur die met de leeuw lijkt te worstelen om de muil te sluiten (of juist te openen, zie ander blog). Maar er zijn ook decks die een meer harmonieus beeld geven. Een beeld waar de, meestal vrouwelijke, figuur kalm naast de leeuw staat met een strelende hand op de kop en de andere hand op haar hart.

Belle en het Beest

Waar het ene beeld meer een verwijzing lijkt naar het doel van de innerlijke kracht waar deze Grote Arcana naar verwijst, is het ander beeld meer een uiting van de kracht zelf. Het toont liefde, kalmte, geloof.

Wat mooi aansluit op bovenstaande, is de interpretatie in het deck Inner Child. Kracht wordt hier geassocieerd met het sprookje Belle en het Beest. Een sprookje dat naast heel veel andere symboliek voornamelijk gaat over ‘voorbij de oppervlakte of het plaatje kijken’. De schoonheid in het beest zien.

Juist het wegdrukken en inperken kan het beest tot een monster maken.

We hebben allemaal een beest in ons. En er zijn genoeg momenten wanneer dit beest naar buiten treedt. Soms verwelkomen we het en soms is het een monster waar we zelf ook van schrikken. Soms beschermt het ons tegen de buitenwereld en soms doet het ons meer kwaad dan goed.

Er zijn dus momenten dat het beest in jou aan jouw kant staat. Dat het een terechte bestaansreden heeft. Dit zijn de momenten waarbij we de schoonheid in het monster kunnen zien.

Het seizoen van de Grote Arcana Kracht is van 22 aug tot en met 6 sep. De energie van de kaart komt overeen met de energie van deze periode van het jaar. Wil je aan de slag met de energie van Kracht? Vraag dan hier jouw consult aan.

Je natuurlijke zelf

Leeuw en vrouw staan op Grote Arcana Kracht in een natuurlijke omgeving. Daarmee toont de kaart dat het om een natuurlijke kracht gaat. Iets dat van nature bij je hoort. Het rijmt dan ook niet dat deze kracht ingeperkt of weggedrukt moet worden. Het is eerder de kracht om je natuurlijke zelf te zijn. Maar juist het wegdrukken en inperken kan het beest tot een monster hebben gemaakt. En dus zal het monster, iets buitennatuurlijk, weer een natuurgetrouw dier moeten worden alvorens als kracht in te kunnen zetten.

Zelf liefde

De figuur op de kaart heeft een hand op het hart. Die plaats in het lichaam waar liefde en geloof verblijven. Haar andere hand rust op de kop van de leeuw en maakt daardoor van haar lichaam een geleider tussen hart en beest.

Het is liefde en geloof dat ervoor zorgt dat we het monster weer natuurlijk kunnen maken. Dat we niet meer bang voor onze krachten hoeven te zijn, maar deze juist in durven zetten. Gezien de kaart gaat het niet over liefde en geloof in het algemeen, maar zelf liefde en geloof in jezelf. Van daaruit ontstaat jouw innerlijke Kracht.

Ook stoppen met je kracht als een monster te zien? Ga dan aan de slag met Grote Arcana Kracht. Vraag nu jouw consult aan.