Geen weg terug

Wat gebeurde er voor de overwinning van Zegewagen? En wat volgt?

juni 21, 2024

Andere perspectieven

Ik vind het zo leuk dat er decks zijn waarbij de illustrator heeft bedacht wat er eigenlijk voor, na of aan de andere kant van de welbekende Tarotkaarten gebeurde. Niet om het direct als waar aan te nemen, maar als uitnodiging om hier zelf over na te denken.

Buiten de stad

Neem Grote Arcana Zegewagen. We weten dat deze iemand toont die de dualiteit heeft overwonnen. Of beter gezegd, zo beheerst dat het voor hem werkt in plaats van tegen. Maar wat is er gebeurd? En waar rijdt hij naartoe?

Als je naar de achtergrond van deze Tarotkaart kijkt, zie je een ommuurde stad en tussen stad en wagen een water. Zegewagen is uit die stad en voorbij het water gereden. Een stad is symbool voor maatschappij, anderen en ook complexiteit. Het is in de interactie met anderen dat dualiteit het meeste gevoeld wordt. De stad is ommuurd, de complexiteit is beheerst en de menner zit er niet middenin, maar op afstand, objectief.

Love that these are made with real and organic ingredients, and my family loves them.

Water staat symbool voor ons gevoelsleven en dat stroomt kalm op deze kaart. Maar een water oversteken heeft ook een eigen symboliek, namelijk die van ‘geen weg terug’. Je ziet dat in de Tarot bijvoorbeeld bij Grote Arcana Dood, maar ook toen Caesar besloot de Rubicon over te steken om Rome aan te vallen.

Zegewagen heeft de complexiteit van de maatschappij leren beheersen en is met zijn overwinning verder getrokken. Nu is er geen weg terug. Maar wat betekent dat?

Het seizoen van de Grote Arcana Zegewagen is van 21 juni tot en met 5 juli. De energie van de kaart komt overeen met de energie van deze periode van het jaar. Wil je aan de slag met de Zegewagen energie? Vraag dan hier jouw consult aan.

Verstoppen in de chaos

Wanneer je je midden in de maatschappij en de bijbehorende, dualistische chaos begeeft wil je deze wellicht graag controleren, maar er is ook een andere kant. In de chaos is het makkelijk verschuilen. Er zijn anderen om de schuld te geven en je kunt wegblijven van het maken van keuzes. Besluit je echter de chaos te overwinnen en wel keuzes te maken, dan kun je je niet meer verschuilen. Dan beken je kleur. Dan is er geen weg terug.

De zonsondergang tegemoet

Hoe de reis verder verloopt is aan jou, de menner. Maar één ding toont de kaart al wel. De weg betreft het middenpad. De Zegewagen is precies in het midden afgebeeld, net als de weg waarop hij rijdt.

Het midden is symbool voor de harmonie binnen dualiteit. Dat betekent niet per se een fifty-fifty verdeling. Het midden bepaal je zelf. Het is een van de keuzes die de menner van de Zegewagen nu, door kleur te bekennen en niet meer te schuilen, kan maken.

Wil jij uit de chaos jouw middenpad vinden? Ga dan aan de slag met Grote Arcana Zegewagen. Vraag nu jouw consult aan.