Controle zonder te controleren

Waarom de menner van Grote Arcana Zegewagen geen teugels nodig heeft

juni 21, 2024

Hoe doet ie dat?

De menner van de Zegewagen heeft de dualiteit overwonnen. Yin en yang in de vorm van een zwart en wit paard of sfinx trekken de kar gezamenlijk. Maar hoe doet deze man (of vrouw?) dit zonder teugels?

Wat is overwonnen?

Laten we beginnen met wat er eigenlijk overwonnen wordt, want dualiteit is toch het leven zelf? Betekent dit dat in Grote Arcana Zegewagen het leven zelf is overwonnen?

Zoals ik het zie is dualiteit de levenskracht. Kijk maar eens naar de grootste dualiteit van Leven en Dood. Het is juist de beweging tussen deze twee krachten dat leven mogelijk maakt. Is dit dan wat overwonnen moet worden? Kan dat überhaupt? Mij lijkt van niet.

Het is niet de dualiteit die overwonnen moet worden, maar onze verhouding tot die dualiteit 

Maar deze levenskracht voel je alleen wanneer je begrijpt dat dualiteit, twee krachten, nodig zijn om één te maken. Ben je hier niet van bewust dan kan dualiteit voelen als een losgeslagen schommel, complete chaos en ontstaat een sterke behoefte aan controle om die chaos te overwinnen.

Het is dus niet zozeer de dualiteit die overwonnen moet worden, als wel onze verhouding tot die dualiteit en de beweging die erdoor wordt veroorzaakt.

Het seizoen van de Grote Arcana Zegewagen is van 21 juni tot en met 5 juli. De energie van de kaart komt overeen met de energie van deze periode van het jaar. Wil je aan de slag met de Zegewagen energie? Vraag dan hier jouw consult aan.

Twee kanten van één geheel

Het woord ‘dualiteit’ benadrukt dat iets twee kanten heeft. En wanneer we het toepassen bedoelen we twee uitersten. Zolang we de twee kanten als een te maken keuze zien blijft er chaos bestaan. Pas wanneer we inzien dat de twee kanten polariteiten zijn die samen een evenwicht creëren, kunnen we meebewegen op de flow van het leven.

Dat kun jij ook!

Bovenstaande maakt duidelijk waarom de menner van de Zegewagen geen teugels heeft. Er valt namelijk niets te beteugelen, hoewel de behoefte aan controle zeker gevoeld wordt.

Maar het is juist de acceptatie dat het leven is zoals het is. Dat je alleen je verhouding tot het leven kunt bepalen, dat zorgt dat je teugels niet nodig zijn. Dat is de werkelijke overwinning van Grote Arcana Zegewagen.

Is het tijd voor een ommekeer in je leven, maar vrees je de kosten? Ga dan aan de slag met Grote Arcana Gehangene. Vraag nu jouw consult aan.