De expert

Koning van Staven

mei 27, 2024

Ervaringsdeskundige

Zijn blik naar links verraadt het al. Het zijn de ervaringen uit zijn verleden die hem hier op die troon hebben gebracht. De koning van Staven is als koning volledig bekwaam op het gebied van daadkracht, van ondernemen. Deze koning regeert niet met boekenkennis, maar vanuit levenservaring. En zijn volk volgt hem, niet vanwege zijn mooie woorden, maar omdat hij weet hoe het is.

De wereld is maakbaar

Het embleem Staven staat voor daadkracht en de staf zelf is als een multitool dat je overal voor kunt gebruiken. Het is bouwmateriaal, gereedschap, een wapen, een kruk of zelfs een toverstaf. En dat zegt veel over de man die koning is van dit embleem.

Het paradigma van deze koning is ‘de wereld is maakbaar’. Is iets niet zoals je wilt? Maak er dan iets anders van! Hij is iemand die blijft knutselen tot een apparaat doet wat het moet doen en liever zelfs nog een beetje beter. Daarvoor leest hij niet eerst de handleiding door. Hij begint gewoon met open schroeven en kijkt wel waar hij uitkomt.

Love that these are made with real and organic ingredients, and my family loves them.

En dat legt hem geen windeieren. Want misschien heeft deze koning geen muur vol diploma’s en certificaten, hij weet vanuit ervaring, vanuit zowel het falen als zijn successen, waar hij het over heeft. Het kan dus zijn dat wanneer je een koning van Staven tegenkomt je hem een beetje simpel inschat, maar dan zit je dus goed verkeerd!

Wil je van deze koning leren, wat zeker de moeite waard is, kom dan niet met een pen en notitieboekje aanzetten en zorg dat je goede schoenen en kleding die vies kan worden aantrekt. Want leren doe je door te doen!

Inspirerend

Als koning (lucht) van Staven (vuur) is deze man het lucht aspect van vuur. Ofwel hij blaast het vuurtje aan, zoals de wind een vuur kan aanwakkeren. Met andere woorden, de koning van Staven inspireert. Dat doet ie eigenlijk al gewoon door zijn leven te leven zoals hij dat leeft. Met alles wat hij onderneemt en oppakt. Met zijn inventiviteit en nieuwsgierigheid. Goed voorbeeld doet volgen. Natuurlijk staat hij ook graag klaar met goed advies, hoewel hij liever gewoon samen aan het werk gaat. Even van die troon af.

Wakkerende vlam

Zoals de vlammen in een vuur (vooral als er een windje staat) nooit stilstaan. Zo kan ook deze koning niet lang stil zitten. Je ziet het aan de manier waarop hij op zijn troon zit. Alsof hij elk moment weer op kan staan om iets nieuws te gaan doen. Hij is niet voor niets de koning van het embleem Staven. De daadkracht en energie van Staven vraagt om een actief bestaan.

Maar soms is het toch echt nodig om even je koppie te gebruiken en eerst te denken alvorens te doen. Anders wordt deze koning snel beschuldigd van grilligheid en te veel risico’s nemen. En in plaats van een expert krijgt deze koning dan de titel onbetrouwbaar.