De Moeder

Koningin van Pentagrammen

maart 27, 2024

Gezellig

Ik vind de kaart Koningin van Pentagrammen vooral een ontspannen gezelligheid uitbeelden. Het liefst zou ik in de kaart stappen en met een boek tegen haar troon aanleunen, terwijl ik geniet van al het heerlijks dat deze koningin te bieden heeft. De bloeiende natuur, de knuffelige diertjes, haar kalmte en rust. Daarbij durf ik te wedden dat áls ik in die kaart kon kruipen ergens de geur van vers gebakken appeltaart hangt en de koffie al klaar staat.

Verzorgster

Deze koningin is Verzorgster met een hoofdletter V en in de breedste zin van het woord. Haar ‘reden van zijn’ is om anderen te helpen, het naar de zin te maken en te zorgen voor een ‘thuis’. ‘Moeder’ is een titel die direct in je opkomt, maar ze hoeft niet per se biologisch moeder te zijn. Mensen met deze persoonlijkheid zijn gewoon heel erg goed in het creëren van een veilige, stabiele basis.

De koningin van Pentagrammen voedt haar omgeving. Soms letterlijk met heerlijke, gezonde maaltijden. Maar ook figuurlijk met de rust en kalmte die zij uitstraalt en het luisterend oor dat zij aanbiedt. Zij bestaat voor de ander.

Ik durf te wedden dat ze de vers gebakken appeltaart en koffie klaar heeft staan.

Dat is prachtig altruïstisch en ook een grote valkuil. Doordat alle energie gericht wordt op het anderen zo aangenaam mogelijk te maken, kunnen deze mensen zichzelf en hun eigen behoeften makkelijk vergeten. Of wellicht vinden ze dat anderen net als zij moeten doen en rekenen ze erop dat de mensen in hun omgeving er net zo voor hen zullen zijn als andersom. Helaas is dat niet altijd het geval en dan raakt een koningin van Pentagrammen zeer gekwetst.

Een ander uiterste is dat deze koningin een heel sterk beeld heeft van wat een goede basis, goede voeding, goed thuis betekent. Wanneer ze dan de mensen in haar omgeving een andere weg ziet nemen, kan dat in haar ogen alleen maar slecht aflopen. Het liefst zou ze hen dan ook tegen willen houden of het voor hen willen doen.  Dat kan voor die personen een beetje verstikkend voelen. Alsof je wordt doodgeknuffeld.

Vruchtbaar

De bloeiende en groeiende natuur om de koningin heen, het konijntje aan haar voeten, zijn allemaal symbolen voor vruchtbaarheid. En dat is de koningin van Pentagrammen zeker. Nogmaals niet per se in de vorm van het krijgen van (veel) kinderen, maar meer in haar creativiteit. Dit zijn mensen waarbij handwerk als een aangeboren talent komt aanwaaien. Net als koken en het creëren van een thuis. Ze genieten heel erg van comfort en maken dus graag dingen die daarbij horen. Met Pentagrammen als embleem zijn zij ook goed in het creëren van geld. Hun huishoudboekje is altijd sluitend en er is een kik bij elke spaarcent. In hun diepgaande fantasie (het enige dat ze voor zichzelf houden) geven ze dat geld uit aan de mooiste zaken om hun thuis nog aantrekkelijker te maken.

Aardig

De koningin van Pentagrammen is in één woord aardig. Je wilt ook gewoon bij haar zijn en je door haar laten vertroetelen. Krijg je die kans, geniet daar dan met volle teugen van, want dat is voor deze koningin de grootste beloning. Echter, wees ook zo beleefd om net zo aardig terug te zijn. Ze zal er nooit om vragen, maar het zeker wel verwachten.

Bén je een koningin van Pentagrammen, dan zie je jezelf misschien niet zo als ‘aardig’. Voor jou is ‘natuurlijk’ waarschijnlijk een beter woord. En ja, jij bent van nature aardig en alles wat je doet komt als een natuurlijke beweging uit jou voort. Dat maakt het echter zeker niet vanzelfsprekend. Wat voor jou natuurlijk is, is voor anderen ongelooflijk. En van dat feit mogen koninginnen van Pentagrammen best wat vaker bewust zijn.