Fake it till you make it

Zo boven, zo beneden in jouw Zelf

maart 5, 2024

Niet alleen ideeën en resultaten

Over het algemeen beschrijf ik de Magiër als iemand die je de elementen van het leven toont en je leert deze toe te passen om ideeën vorm te kunnen geven in concrete resultaten. Ik zou bijna vergeten dat Tarot met name wordt toegepast voor persoonlijke ontwikkeling en dat dus de elementen en het toepassen ook op de persoon gericht kunnen zijn.

Zelf vertrouwen

De vier emblemen betreffen de elementen die we om ons heen kunnen zien en vastpakken. Ze betreffen ook aspecten van onze persoonlijkheid. Het pentagram staat voor onze talenten. De staf voor onze energie en daadkracht. De bokaal voor onze gevoelens, geloof en fantasie. En het zwaard voor onze geestkracht, ratio en intellect.

Dat betekent dat de Magiër niet alleen laat zien waar het leven uit bestaat, maar ook waar wij als persoon uit bestaan. Alsof hij een soort röntgen van je heeft gemaakt en nu laat zien, ‘Kijk, dit zit er allemaal in jou’.

Dat wat jij denkt vertaalt zich naar wat je kunt, doet, voelt en weet.

Weten wat er allemaal in je zit, wat jij allemaal tot je beschikking hebt, is het begin van zelfvertrouwen. Het is het besef dat je geen lege huls bent. Niet alleen maar een lichaam dat doelloos over aarde beweegt. Een gevoel dat kan ontstaan wanneer je te lang op de automatische piloot de dagen langs je heen hebt zien glijden.

Jij bent meer dan je lichaam en jij mag ontdekken wat je allemaal met dat meer kunt doen. Dat begint in het klein. Je start een nieuwe hobby of probeert een nieuw recept. Zo ontdek je dat je meer kunt dan gedacht en bouw je langzaam een beetje zelfvertrouwen op. En elke ontdekking van een nieuw aspect van jouw Zelf, maakt die zelfverzekerdheid weer een beetje groter.

Het seizoen van de Grote Arcana Magiër is van 5 tot en met 19 maart. De energie van de kaart komt overeen met de energie van deze periode van het jaar.

Zo boven, zo beneden

‘Zo boven, zo beneden’ vertaal ik vaak met dat je allerlei ideeën kunt hebben, die je met toepassing van de emblemen vorm kunt geven, tastbaar kunt maken. Maar wat betekent dat voor wanneer het idee over jouw persoonlijkheid gaat? Ineens wordt de verbinding tussen materie en geest sterker. Dat wat jij denkt vertaalt zich naar wat je kunt, doet, voelt en weet. Dat kan twee kanten op werken, want denk je positief over jezelf, dan vertaalt zich dat in vertrouwen in je kunnen, doen wat je wilt, je goed voelen en zelfvertrouwen. Denk je negatief over jezelf dan heerst een gevoel van onkunde, onzekerheid, passiviteit en wellicht zelf depressiviteit.

Wilskracht

Hoe je over jezelf denkt kan een product zijn van je leven en ervaring tot nu toe. Als het je mee heeft gezeten, ben je geneigd positiever in het leven te staan, dan wanneer dat leven je wat klappen heeft uitgedeeld. Toch is de Magiër op dit gebied een strenge leraar. Wat hem betreft is het een kwestie van wilskracht.

Wil je positief in het leven staan, je goed voelen en zelfvertrouwen hebben? Denk dan aan positieve zaken voor en over jezelf. Kijk naar wat je allemaal wél kunt. Wees op die plekken en bij die personen waarbij je je goed voelt. Zo creëer je jouw eigen positieve leven én bouw je vertrouwen in jouw Zelf op. Dat kan in het begin wat nep en geforceerd voelen. Als een goochelaar die niet echt kan toveren. Maar hou vol en ontdek hoe de magie van suggestie ook voor jou kan werken.

Bouwen aan meer vertrouwen in je zelf en eigen kunnen? Ga dan aan de slag met Grote Arcana Magiër. Vraag nu jouw consult aan.