Maanlicht

Het schijnsel van de maan is niet echt!

december 7, 2023

Weerkaatsing

Maanlicht bestaat eigenlijk niet. De maan weerkaatst het licht van de zon. Dat is het licht dat wij als maanlicht zien. Dat is best een gekke bewustwording. Maanlicht bestaat, want we zien het en tegelijkertijd bestaat het niet echt, want het is eigenlijk gerecycled zonlicht. Maanlicht bewijst dat de Zon niet weg gaat wanneer hij in de zee zakt. Zon en Maan blijven op hun plek in het universum en wij wenden ons soms naar hen toe en andere keren van hen af. Het is niet een situatie van of de een of de ander, maar beide tegelijkertijd. Net zoals maanlicht tegelijkertijd echt en niet echt kan zijn.

Een wereld in grijs

Maanlicht is diffuus. Dat betekent dat het niet zo fel of scherp is als zonlicht. En daardoor is dat wat de maan verlicht ook niet zo scherp te zien. In de wereld van de maan bestaat geen zwart of wit, alleen alle tinten grijs.

In de Grote Arcana Toren zie je al hoe zowel de anima als de animus neervallen. Bij Grote Arcana Maan zijn beide er niet meer. Dualiteit bestaat niet meer. Je kunt er niet spreken van vrouwelijk of mannelijk. Je kunt er ook niet spreken van hermafrodiet of androgyn. In de wereld van de Maan bestaat alles en niets tegelijkertijd.

De wereld van Grote Arcana Maan is er een zonder labels en etiketten.

Doordat dualiteit niet bestaat is er ook geen sprake meer van oorzaak en gevolg. Bij deze Grote Arcana is het helemaal niet interessant waarom je er bent of wat je volgende stap is. Door het wegvallen van het een of het ander, bestaat er alleen nog Zijn. Dit is de vrijheid en tegelijkertijd uitdaging die Grote Arcana Maan jou biedt. De vrijheid om alles te kunnen zijn of om op te mogen lossen in het niets. Het is tegelijkertijd een uitdaging, omdat onze wereld die van de Zon is en we niets begrijpen zonder dualiteit.

Want wat betekent het om alleen maar te Zijn? Om slechts adem te halen en je hart te voelen kloppen? Het klinkt wellicht heerlijk verleidelijk, maar hoe lang duurt het voor je ongedurig wordt en iets met dat Zijn wil doen, het in een vorm wilt stoppen? Maar in het licht van de Maan is alles vormeloos.

HET SEIZOEN VAN DE GROTE ARCANA Maan IS VAN 7 TOT EN MET 20 DECEMBER. DE ENERGIE VAN DE KAART KOMT OVEREEN MET DE ENERGIE VAN DEZE PERIODE VAN HET JAAR.
Werk met Grote Arcana Maan en de mooiste droom van je Zelf. Bestel hier het werkboek ‘Wie ben ik?’ geïnspireerd door Grote Arcana Maan.

Essentie

Misschien is dit wel de reden waarom ik zo van deze kaart houd. De wereld van Grote Arcana Maan is er een zonder labels en etiketten. Het interesseert Maan niet hoe je heet, wat je beroep is, of je moeder bent of zus of nicht. Het maakt haar niet uit of je gekleed bent naar de laatste trends of hele dagen doorbrengt in een fleece onesie. En ze heeft lak aan de afkortingen waarmee je jezelf probeert te definiëren. Bij elk label dat je aan haar voorlegt zegt ze ‘Prima, maar wie ben je in essentie?’

Champagne

Champagne is een goed voorbeeld voor wat er gebeurt wanneer labels jou gaan definiëren in plaats van jouw essentie. Een fles mag alleen het etiket Champagne dragen wanneer het in dat gebied is bereid. 

Is het lekker? Heeft de wijnboer vol trots en met respect voor de natuur gezorgd voor zijn gewas en het uiteindelijke resultaat? Of is het ‘parfum wanneer het erin gaat en rioolwater wanneer het eruit komt?’ en probeert de eigenaar vooral voor zo weinig mogelijk inzet zoveel mogelijk geld te verdienen? Beide voorbeelden, mits afkomstig uit het betreffende gebied mogen ‘Champagne’ heten. Maar het label zegt niets over de essentie die je tot je mag nemen. Dan ben ik liever een kopje brandnetelthee.

Ontdekken wie jij ben zonder labels en etiketten? Ga dan aan de slag met Grote Arcana Maan. Vraag nu jouw consult aan.