De mens achter de kaart

Maak kennis met de page van Zwaarden

januari 19, 2023

Hoi page van Zwaarden!

Hofkaarten zijn in de eerste plaats Tarotkaarten. En ze kunnen dus, als zodanig, aan de hand van hun symboliek gelezen worden. Maar het zijn ook personages die je tegenkomt op je reis door de kaarten heen. Leden van het hof met mooie en minder mooie karaktertrekken, die je begeleiden op je pad door je de koninklijke weg te tonen. Het lezen van een kaart als persoon is anders dan het lezen van de symbolen. Het is meer een kennismaking. Stel je komt page van Zwaarden tegen. Wat voor persoon is dat dan? Wat trekt je in hem aan of stoot je juist af? En wat kun je van deze page leren?

Speels, lollig & luchtig

De Zwaarden familie straalt strengheid en zelfs een licht fanatisme uit. Maar de page valt een beetje uit de toon, zoals hij daar sierlijk staat. Zwaaiend met zijn zwaardje in de heldere lucht. De jongeling lijkt het allemaal niet zo zwaar op te vatten. Waar zijn ouders en grote broer hun geestkracht gebruiken in een zoektocht naar feitelijke waarheid. Gebruikt de page zijn geest om alles te relativeren en er de humor van in te zien.

Dat relativerende vermogen maakt zijn geest ook vrijer. Meer open. Dit helpt om standaard denkpatronen te doorbreken. En dit vrije denkvermogen zorgt er vervolgens voor dat deze page overloopt van originele ideeën.

Ben jij een page van Zwaarden?

Waarschijnlijk vindt hij het zelfs een uitdaging om de zaken vanuit een ander perspectief te bekijken. Voor zichzelf en naar anderen toe. Hij ziet het als een experiment om te ontdekken hoe ver hij kan gaan in het doorbreken van de standaard. Uit zijn houding komt naar voren dat hij klaar is voor elke strijd. Niet zozeer om te winnen of om het gelijk krijgen, maar om het plezier van een goede discussie.

Een brutale dwarrel

Het nadeel van een snelle, vrije geest is dat ie niet ophoudt. De kans is dan ook groot dat deze page van Zwaarden van het ene idee naar het andere dwarrelt zonder ergens echt voor te gaan of iets tot een eindresultaat te brengen. Dat is jammer, want al dat potentieel gaat dan in dagdromen verloren.

Een ander nadeel van een snel denkende, van discussie houdende geest, is dat de woorden eruit zijn voordat de consequenties goed zijn overdacht. Of, in andere woorden, deze page kan brutaal en venijnig uit de hoek komen met woorden die de discussie misschien wel winnen, maar een vriendschap verliezen.

Page van Zwaarden leert jou…

Net als de rest van het gezin van Zwaarden kunnen jij en ik weleens vastzitten in oude denkpatronen. Of het leven net een beetje té serieus nemen. Deze page laat je zien dat humor de boel relativeert en lucht geeft. En dat hierdoor juist nieuwe mogelijkheden ontstaan waar je deze eerst niet kon zien. Probeer net als de page iets vanuit een geheel ander perspectief te zien. Bekijk een situatie van alle kanten voordat je deze als problematisch bestempelt. Ga er de discussie over aan. Door anderen te betrekken in je onderzoek worden de mogelijkheden nog groter. Een discussie is ook laagdrempeliger dan het vragen om feedback. Je hebt dan minder het gevoel dat er kritiek wordt geuit. Het is meer dat je samen een idee aan het bijschaven en oppoetsen bent tot een glanzend geheeld.

Door de hofkaarten, in dit geval page van Zwaarden, als een mens te zien, wordt duidelijk welke eigenschappen wel of juist niet nodig zijn in de betreffende situatie. In de Herstelde Orde begeleidt deze page jou bij het aangaan van de Grote Arcana Zon. Zijn eigenschappen helpen je in je levenskracht te staan. Zijn mindere kwaliteiten komen naar voren wanneer je vergeet in het hier en nu te leven.

Wil jij weten welke hofkaart je bent? Tijdens de Vloeiend Tarot workshop van 15 februari gaan we op onderzoek uit. Ga naar de IMYY agenda en schrijf je in!